Acasă Nova TV

FOTO Cum se dresează câinii salvatori, specialiști în găsirea drogurilor și explozivilor | Unicul centru din țară este la Sibiu

402

Centrul Chinologic Sibiu 2  Aproape 300 de câini sunt pregătiţi anual să caute persoane dispărute, droguri, explozibil, tutun, la Centrul Chinologic Sibiu, singurul din ţară care dresează câini pentru Poliţie, Pompieri, Jandarmerie, SPP.

Cei care îi antrenează spun că nu există metodă de căutare mai bună decât mirosul câinilor.

Centrul Chinologic Sibiu a fost înfiinţat în 1950 şi de atunci a funcţionat neîntrerupt. Aflat la ieşirea din municipiul Sibiu, pe drumul care duce către Păltiniş, centrul se întinde pe 13 hectare şi este una dintre cele mai mari unităţi de profil din lume, scrie mediafax.ro.

Utilitatea acestor câini s-a dovedit până acum în zeci de mii de misiuni în întreaga ţară. Fie că descoperă droguri ascunse în maşini sau în alte locuri, fie că găsesc explozibili, persoane rătăcite, cadavre luate de apă sau infractori care fug de oamenii legii, câinii îşi fac întotdeauna treaba.

Centrul Chinologic Sibiu 1“Deocamdată nu s-a descoperit nicio altă metodă de căutare care să fie mai bună decât mirosul câinilor”, afirmă comisarul şef Adrian Neguţescu, împuternicit ca şef de catedră Dresaj la Centrul Chinologic Sibiu.

La Centrul Chinologic Sibiu există un câine cu miros atât de bine dezvoltat şi care a fost atât de bine dresat cu ajutorul unor specialişti din Germania încât, dacă este plimbat încet cu o barcă, poate găsi cadavre prinse sub apă la adâncimi foarte mari. Animalul semnalizează prin lătrat, iar scafandrii ştiu unde să caute.

Centrul Chinologic Sibiu 3Cel mai bine se lucrează cu rasele ciobănesc german şi belgian, câini cu aptitudini deosebite şi care nu sunt extrem de ataşaţi de primul lor stăpân, existând posibilitatea ca, la un moment dat în timpul activităţii, din diferite motive, câinele să fie nevoit să lucreze cu o altă persoană.

Articol complet AICI

Articolul precedentSinagoga din Mediaş prinde viaţă după 20 de ani | VEZI amănunte
Articolul următorSurpriza din coşul de gunoi | Grenadă pe strada Baznei din Mediaş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.