Acasă Nova TV

Avalanşă de mari dimensiuni la Bâlea Lac | Riscul rămâne mare, de gradul 4 din 5 posibile

81

Avalansa Balea Lac  O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, ”peretele” de zăpadă fiind practic rupt de la mare înălţime şi până aproape de baza muntelui, în zona chioşcurilor.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, avalanşa a avut loc în cursul zilei de marţi şi este cea mai mare înregistrată în cursul acestui an. Practic, a ”plecat” jumătate din peretele de zăpadă de la intrarea în tunel de la Sibiu înspre judeţul Argeş. ”Din fericire avalanşa nu a surprins nicio persoană dar care reprezintă un indicator important al stabilităţii stratului de zăpadă, consistent încă la peste 2000 m altitudine”, spune Adrian David.

Potrivit acestuia, riscul de avalanşă în munţii Făgăraş este unul mare, de gradul 4 din 5 posibile, nivel de risc care se va menţine şi în zilele următoare. Salavamontiştii recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană, să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă)

Miercuri, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsura 114 centimetri. (sursa: Adevărul Sibiu)

iteste mai mult: adev.ro/n4uxom

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here