Acasă Nova TV

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Marţi încep simulările la examenul de Capacitate

23
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014Simularea Evaluării Naţionale pe care o vor da elevii de a VIII-a pe 18 (Română) şi 20 februarie (Matematică) îi va ajuta pe profesorii de la clasă să îşi dea seama de nivelul elevilor, unde au probleme şi ce trebuie să recupereze. De asemenea, rezultatele vor oferi şi o imagine de ansamblu a rezultatelor pe care le vor lua elevii la examenul din vară.
În martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor da şi ei simulare la toate probele de la Bacalaureat.

În ceea ce priveşte conţinutul testelor la simularea de la Capacitate, la proba de Limba Română, elevii nu vor avea de lucrat cu procedee de expresivitate artistică (figuri de stil precum alegoria), complementul direct şi propoziţia subordonată completivă directă; complementul indirect şi propoziţia subordonată completivă indirectă; complementele circumstanţiale şi propoziţiile subordonate circumstanţiale corespunzatoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop).
La Matematică, ei nu vor primi subiecte din capitolul Calcul Algebric şi anume: rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, simplificare, operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here