Acasă Nova TV

Gazul merge ceas în Europa, 73-68 în Ungaria pe terenul lui Kormend!

28

Gaz Metan a învins în deplasare formaţia maghiară Kormend cu scorul de 73-68 şi are două victorii în tot atâtea partide din grupele EuroChallenge.

Americanul Jack Koch a marcat primele patru puncte ale partidei din Ungaria, iar Gaz Metan a trecut imediat la conducere. Kormend a egalat la şapte la jumătatea sfertului, însă alb-negri au condus după zece minute de joc cu 21-17.

Tot gaziştii au marcat primii şi în sfertul al doilea prin Liviu Dumitru, iar cele două echipe au mers apoi cap la cap. Formaţia gazdă a marcat şase puncte consecutive şi a trecut pentru prima dată în avantaj, însă a fost doar un foc de paie. Gaz Metan a revenit imediat la conducere pe tabela de marcaj şi a intrat cu 39-33 la cabine.Jucătorii lui Marcel Ţenter au început bine şi repriza a doua, iar Kyle Shiloh şi Giorgios Tsiaras au făcut ca ecartul să ajungă pentru prima dată la zece puncte.

Tudor Dumitrescu cu două reuşite de la distanţă a mărit şi mai mult avantajul formaţiei sale, însă ungurii au forţat în finalul sfertului al treilea pe care l-au şi câştigat. Astfel, la intrarea în actul decisiv avantajul gaziştilor a fost de doar trei puncte, scor 56-53.

Sfertul al patrulea a fost unul de mare luptă. Gazdele au egalat la 59 după trei minute de joc, însă gaziştii s-au desprins apoi la nouă puncte. Cu 21 de secunde înainte de final, Kormend s-a apropiat la două puncte, însă gaziştii şi-au păstrat sângele rece, iar Willie Kemp a mai înscris trei libere cu care a stabilit scorul final, 73-68 pentru formaţia sa.

Cel mai bun marcator al gaziştilor a fost Kyle Shiloh cu 17 puncte reuşite, Tudor Dumitrescu a avut 12, iar Slavisa Bogavac 11 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here