Acasă Nova TV

Dan Şova mută din pix autostrada Piteşti-Sibiu. Ministrul susţine o variantă prin Braşov

33
Dan Şova mută din pix autostradaDan Şova a propus ca închiderea Coridorului IV Pan-european rutier să fie făcută pe tronsonul Braşov – Sibiu, şi nu pe Piteşti – Sibiu, aşa cum era stabilit. Între timp, autorităţile braşovene îşi fac planuri de investiţii, iar Uzina Dacia, care ar fi afectată de această mutare, prevesteşte un dezastru economic.
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine,  susţine construirea autostrăzii Sibiu-Braşov în detrimentul Sibiu-Piteşti, deşi ultima variantă este agreată de Comisia Europeană şi finanţată totodată din fonduri europene.

Concret, potrivit planurilor ministrului Şova, traseul autostrăzii Braşov-Sibiu, cu o lungime de aproximativ 134 de kilometri, s-ar suprapune cu cel al autostrăzii Transilvania (A3) de la Braşov la Făgăraş, iar de la Făgăraş la Sibiu se va suprapune cu un drum expres, proiect al Consiliului Judeţean Braşov, pentru care s-au făcut deja studiul de fezabilitate şi exproprieri. Astfel, costurile ar fi, din start, mai mici, faţă de tronsonul Piteşti – Sibiu care ar închide coridorul pe Valea Oltului. Potrivit studiului de fezabilitate, autostrada Piteşti-Sibiu, cu o lungime de 116 kilometri, costă 3,2 miliarde de euro.

CITEŞTE articolul complet: Adevărul

Articolul precedentVIDEO FC Mediaş a învins AS Valea Viilor şi merge mai departe în Cupa României – VEZI declaraţii
Articolul următorCE PĂRERE AVEŢI? Teodor Neamţu şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat

2 COMENTARII

  1. Domnul Sova nu mai are ce cauta ca ministru …. e a nu stiu cata oara cand el ia decizii aiurea si schimba lucruri care doreau sa se indrete intr-un sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.