Acasă Nova TV

EDITORIAL: Naivule, tu chiar ai crezut că ăstora le convine democraţia?

29

sabin gherman … Ceea ce se întâmplă acum nu mai e un joc derizoriu, în care intervin recompense de la partid(e). Procurorul general nu e un învârtit cu funcţie pe la vreo regie autonomă. Să rişti MCV-ul, să rişti Schengen-ul ca să scapi de judecată un politician? – nu-mi trece prin cap decât că miştoul lui Dragnea a propos de dubla personalitate a lui Ponta n-a fost glumă, ci semnal. Leac de frică – şi lucrurile s-au rezolvat, dă-le-n mă-sa de MVC si de Schengen…

Şi dacă ai crezut vreun moment că nu se pot întoarce vremurile trecute, aminteşte-ţi surpriza bunilor tăi, miraţi să afle în anii cincizeci că, deşi democraţia aparţinea acuma întregului popor, nici picior de poporean nu mai beneficia de democraţia asta. Mai pune la socoteală că globalizarea şi goana după resurse au legitimat deseori derapajele. Mai pune-o şi asta: că marile democraţii ale lumii au destule crize pe cap ca să se mai uite şi prin ograda noastră.

E o şmecherie de comunicare: „dacă minţi, să minţi enorm” – spus-o Goebbels. Adică minţi verde în faţă şi mizezi nu pe argumentele tale, ci pe faptul că toţi cetăţenii îi urăsc pe toţi cetăţenii: îi împarţi, îi învrăjbeşti, le dai senzaţia că ura lor contează. Mizezi pe loialităţi subalterne, aduni în jurul tău oameni care ştiu că fără tine n-ar fi nimic – pentru că nu se pricep la nimic (nici măcar la Parchetele maritime).

Zi-mi dacă nu se potriveşte asta României – şi nu de ieri şi nu de azi.

Şi mai ţine minte asta: dacă eu tac, dacă tu taci, dacă el tace – apoi îţi garantez: copiii noştri se vor naşte muţi.

Articol complet: CityNews

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here