Acasă Nova TV

DIICOT: Oficial de la Gaz Metan, bătut şi umilit într-o pădure de bodyguarzii lui Alin Simota

83

Alin SimotaFostul vicepreşedinte PNL Hunedoara Alin Simota, care a finanţat Jiul Petroşani, şi-a plătit bodyguarzii, după ratarea promovării în prima ligă, să bată un oficial de la Gaz Metan Mediaş, acesta fiind lovit într-o pădure unde agresorii au şi urinat pe el, potrivit procurorilor.

În rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată Simota şi alţi 13 inculpaţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia descriu, printre altele, mai multe episoade anterioare constituirii grupării infracţionale, marcate de violenţe şi ameninţări caracteristice lumii mafiote, multe petrecute în lumea fotbalului.

 Unul dintre acestea s-a consumat la începutul verii lui 2004, când Jiul juca pe teren propriu un meci decisiv pentru promovarea în prima ligă, contra echipei Gaz Metan Mediaş. Pentru a-şi asigura victoria în acel meci, Simota şi-a trimis omul de încredere, bodygyuardul Cristian Litera, să negocieze cu un reprezentant al formaţiei din Mediaş.

Miza partidei cu Gaz Metan era uriaşă, întrucât orice pas greşit făcut de Jiul ar fi fost speculat de contracandidata CFR Cluj. În ciuda aranjamentului plănuit de Simota, Jiul nu a reuşit să bată Gaz Metan, iar promovarea a fost ratată. În aceste condiţii, Simota a ales să se răzbune pe oficialul echipei din Mediaş care negociase cu Litera.

La solicitarea inc. Simota Alin, inc. Litera a tratat cu un oficial al echipei adverse pentru ca aceasta să piardă meciul. Aranjamentul intermediat de inc. Litera Constantin Cristian nu a reuşit, meciul încheindu-se 0-0, astfel că echipa Jiul Petroşani a terminat pe locul 2, în seria a treia a Diviziei B, cu un total de 68 puncte, locul 1 fiind ocupat de CFR Cluj cu 69 puncte, care a promovat în acel an în Divizia A. După meci inculpatul Litera Constantin Cristian împreună cu numiţii ……., ……., ……., la cererea inc. Simota –î- care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovescă încă din maşină, şi pe drum urmare a loviturilor primite bărbatul în cauză şi-a făcut necesităţile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru a-l umili, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru acestă faptă participanţii au fost plătiţi de Simota Alin„, se arată în rechizitoriu.

Articol complet: Gândul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.