Acasă Nova TV

Ce mai poate sta între sibieni și autostradă: ploaia

42
 între sibieni și autostradă - ploaia Dacă zilele de toamnă vor fi din cale afară de ploioase, șansele ca sibienii să ocolească Cristianul pe autostradă până la Săliște devin zero.Altfel, în condiții meteo normale, până pe 15 noiembrie așternerea asfaltului pe cei 16 km de autostradă ar urma să se încheie, iar la începutul lui decembrie circulația ar urma să fie deschisă în continuarea centurii Sibiului cu profil de autostradă.  În fiecare zi ”bună de lucru”, pe lotul patru al autostrăzii Orăștie – Sibiu se așterne asfaltul de uzură pe câte 1,2 km de cale.

Potrivit contractului inițial de execuție, autostrada ar fi trebuit finalizată până în aprilie anul acesta. Alunecările de teren care au apărut după demararea lucrărilor au împins termenul de execuție cu mai multe luni peste cel stabilit inițial. Cu toate acestea, nici măcar acum problema exproprierilor nu este rezolvată în totalitate. Acesta este motivul pentru care, la viitorul nod rutier din capătul centurii ocolitoare a Sibiului, lucrările la bretelele de ”coborâre/urcare de pe/pe” autostradă nu au început în partea Șura Mică. ”Exproprierile vor fi rezolvate în curând, astfel încât vom putea finaliza și acest nod rutier tot pe parcursul acestui an”, adaugă Sorin Scarlat.
Chiar dacă circulația va fi deschisă în cursul acestui an, echipele de constructori vor mai avea lucrări de efectuat. Printre acestea se numără și Centrul de control și comandă, proiectat în capătul dinspre Săliște al lotului IV. Pe tot traseul autostrăzii Nădlac – Constanța sunt proiectate trei astfel de centre de control și comandă.
Articolul precedentVIDEO INCREDIBIL: Un bărbat a rupt bariera cu mâna pentru ca un alai de nuntă să intre în centru!
Articolul următorDenisa şi Sergiu au spus DA – felicitări şi Casă de Piatră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.