Acasă Nova TV

VIDEO POZITIV Parc fotovoltaic inaugurat astăzi în comuna Axente Sever

186

Parc Fotovoltaic Axente Sever  Investiţie de 3,5 milioane de Euro în comuna Axente Sever.

O firmă din Târgu-Mureş a amenajat pe o suprafaţă de 6 hectare un parc cu panouri fotovoltaice. Practic au fost create locuri de muncă noi iar în acelaşi timp bugetul comunei va încasa bani din impozitele şi taxele locale aferente.

Parcul cu panouri fotovoltaice a fost inaugurat astăzi în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Ioan Cindrea, a deputaţilor  PSD Gheorghe Roman şi Ioan Axente, dar şi a senatorului social-democrat Viorel Araş.

Prezent la eveniment deputatul Gheorghe Roman a explicat că pentru orice comună este important să atragă fonduri extrabugetare.

6 COMENTARII

  1. Sunt pe teritoriul comunei axente sever, comuna axente sever ca informatie ptr dvs , ca suprafata este mai mare decat orasul copsa mica. Mai documentativa,

  2. Dintotdeauna Sometra a fost pe teritoriul com. Ax.Sever. Copsenii si-au ‘adjudecat’ teritoriul pe vremea comunistilor,fara prea multe intrebari.Acum s-a revenit.Din fericire!

  3. Pe terenurile arabile nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Aceasta este una dintre modificarile care vor fi aduse legii de promovare a energiei regenerabile. Panourile solare vor fi scoase pe de terenurile agricole, pentru că pierderile agricole sunt foarte mari. Pentru producerea unui MW prin panouri solare sunt necesare două hectare de teren. „Cu panourile solare nu am o dimensiune în momentul de faţă, care sunt suprafeţele agricole care au fost afectate de acest lucru, dar o să vă spun că legislaţia este în curs de modificare. Este o chestiune de zile până când se va modifica legislaţia, iar pe terenurile arabile nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Daniel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.