Acasă Nova TV

FOTO A înflorit Tulipanul de la Complexul Brukenthal din Avrig

245

Puţine sunt locurile din ţara noastră unde creşte Tulipanul (Liriodendron Tulipifera), un arbore cu flori asemănătoare lalelelor şi cu frunze în formă de liră, cunoscut şi sub denumirea de „Arborele lalea”.

Un exemplar al acestei specii rare trăieşte într-una dim grădinile fostei Reşedinţe de vară a baronului Samuel von Brukenthal (Preventoriul) din Avrig, fiind unul din punctele de atracţie ale locului. În această perioadă a anului, Arborele Lalea înfloreşte, oferind vizitatorilor frumosului complex baroc avrigean un tablou de o frumuseţe aparte.

După opinia unor specialişti, copacul are o vârstă de aproximativ 250 de ani dar, în ciuda acestui fapt,  mai are încă puterea şi vigoarea de a bucura privirile şi sufletele celor ce preferă să facă o plimbare în mijlocul naturii, pe aleile parcului avrigean, „lalelele” gălbui strălucind, asemeni unor pietre preţioase, pe fondul de un verde crud asigurat de frunzişul acestuia.

Tulipanul este declarat monument al naturii, în toată Europa existând doar câteva zeci de exemplare. Arborele îşi are originea în pădurile din estul Americii de Nord.

Tulipanul sau Arborele Lalea

Foto:  Palatul Brukenthal Avrig

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here