Acasă Nova TV

MITINGUL PRO ROMGAZ: Angajaţii nu sunt informaţi corect. Probabil sunt puşi să protesteze de directori. Nu înţeleg înverşunarea salariaţilor din moment ce această măsură nu îi vizează

34

nita  Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, i-a invitat, marţi, pe sindicaliştii de la ROMGAZ la discuţii privind nemulţumirile acestora în legătură cu mutarea sediului central al companiei la Bucureşti, precizând că nu este o decizie care afectează angajaţii societăţii, drepturile lor salariale sau cota de venit la bugetul local.

„Conducerile celor două companii (Transgaz şi Romgaz n.r.) trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Bucureşti, deoarece societăţile vor fi internaţionalizate, vor derula proiecte importante, de anvergură şi este normal să existe un sediu secundar în Capitală. Măsura vizează top managementul, nu salariaţii. Angajaţii nu sunt informaţi corect. Probabil sunt puşi să protesteze de directori. Nu înţeleg înverşunarea salariaţilor din moment ce această măsură nu îi vizează, nu este o discuţie despre drepturile lor salariale, nu se modifică nicio cotă de venit către autorităţile locale”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Liderul sindicatului liber Romgaz, Ioan Stoicovici, a declarat pentru Agerpres, că manifestarea este un răspuns la anunțul ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, care a susținut, vineri, că mută la Bucureşti conducerile ROMGAZ şi TRANSGAZ
Stoicovici a menţionat că, împreună cu preşedintele sindicatului din TRANSGAZ, va coordona acţiunea de protest de marţi, din Mediaş. Cei doi nu vor merge la discuţii cu ministrul Niţă, pe care-l acuză că a dorit „să facă o diversiune, invitându-i tocmai marţi, la ora 12.30, la minister”.

Articol complet şi foto:  Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here