Acasă Revista Presei

Euro digital | UE pregătește o nouă opţiune de plată suplimentară

133
Euro digital - UE pregătește o nouă opţiune de plată suplimentară

Euro digital este o nouă formă de monedă electronică care ar permite cetățenilor și întreprinderilor din zona euro să efectueze plăți în euro, indiferent de locația lor.

Comisia Europeană (CE) va prezenta astăzi cadrul legislativ pentru Euro digital. Acesta nu ar înlocui numerarul, ci ar oferi o opțiune de plată suplimentară, sigură și convenabilă, care ar sprijini o economie mai integrată și mai inovatoare.

Euro digital va fi emis și reglementat de Banca Centrală Europeană și de băncile centrale naționale, asigurându-se astfel că este de încredere și respectă standardele ridicate de protecție a consumatorilor și a datelor.  

Necesitatea creării unui euro digital reiese din apariția riscului ca moneda unică europeană să fie concurată de criptomonede sau de versiunile digitale ale monedelor străine.

Euro digital ar fi accesibil tuturor celor care au un cont bancar sau un dispozitiv electronic, cum ar fi un telefon mobil sau o cartelă inteligentă. El ar putea fi utilizat pentru a efectua plăți online sau offline, la comercianți sau între persoane fizice.

Proiectul va fi negociat timp de mai multe luni cu statele membre şi Parlamentul European, transmite agenția AFP, citată de G4Media.

Articolul precedentLavanda și beneficiile sale terapeutice | Emisiunea de sănătate
Articolul următorEvaluare Națională 2023 | 9,70 cea mai mare medie din Mediaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.