Acasă Revista Presei

Testarea Covid-19 în farmacii a fost aprobată de Minister

225
Testarea Covid-19

Ordinul privind testarea Covid-19 în farmacii a fost semnat luni 10 mai, de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Potrivit Ministerului Sănătății, farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității de testare antigenică rapidă pentru depistarea COVID-19, după obținerea unui aviz temporar emis, în format electronic, de direcțiile de sănătate publică judeţene.

Avizul este valabil șase luni, iar farmaciile pot solicita prelungiri succesive cu șase luni.

Farmaciile vor utiliza exclusiv teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 din nazofaringe

Acestea pot prelua teste antigenice rapide de la Ministerul Sănătății, cu titlu gratuit, prin direcțiile de sănătate publică județene. Testarea se realizează prioritar cu testele primite de la Ministerul Sănătății, care nu pot face obiectul comercializării. Serviciul de testare se va desfăşura în condiţiile legii.

Instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Pregătire se face în baza unui protocol de colaborare, avizat de Ministerul Sănătății, care va fi încheiat în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here