Acasă Revista Presei

Flagrant DNA la Romgaz | O persoană a fost reținută

6573
Flagrant DNA la Romgaz ANAF

Procurorii DNA au organizat un flagrant la Romgaz în urma căruia au reținut o persoană fizică ce a oferit 50.000 de euro mită unui director pentru a aproba achitarea contravalorii unui teren.

Conform DNA banii constituiau un avans dintr-o promisă șpagă de 200.000 de euro, pentru a determina o ”companie națională” să achite contravaloarea unui teren.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media ”compania națională” este Romgaz.

Terenul în discuție este o suprafață de 17.174 de mp, situată la ieșirea din comuna Corunca (județul Mureș), pe care o structură din cadrul Romgaz (Sucursala de Transport Tehnologic și de Mentenanță – STTM) a achiziționat-o sub motivul amenajării unei stații-pilot de distribuire a gazului natural comprimat pentru vehicule, scrie Turnul Sfatului.

Terenul în discuție a fost cumpărat de Romgaz de la Katan Consulting SRL, firmă deținută de vărul directorului de achiziții al Romgaz, Leonard Ionuț Lupă.

Cu câteva săptămâni înainte de tranzacție, Katan Consulting a întregit terenul vândut acum Romgazului cu o suprafață de 5.700 de mp, cumpărată de la Mango SRL. Conform Turnul Sfatului, firma este deținută de șefa Biroului de achiziții din Romgaz, Anda Ramona Cozma.

Potrivit comunicatului DNA, flagrantul a avut loc în cursul zilei de luni, 11 mai 2020.

Persoana fizică ce a oferit mita a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentCovid-19 Sibiu | 416 persoane infectate | 32 decese
Articolul următorMedieșean cu 0,94 alcoolemie la volan pe Șoseaua Sibiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.