Acasă Transilvania Online

Precizări Ministerul Sănătății | Măsurarea temperaturii obligatorie în spațiile publice închise

354
Măsurarea temperaturii obligatorie în spațiile publice închise

Ministerul Sănătății a făcut astăzi precizări cu privire la măsurarea temperaturii la intrarea în instituții publice sau alte firme.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății precizează că, pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic la intrarea în spaţiile închise este obligatoriu, iar celor care refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştiii li se poate interzice accesul în incintă.

Anunțul vine după ce în ultimele zile majoritatea magazinelor comerciale nu au mai măsurat temperatura la intrarea în incintă.

” … facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție, i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, se mai precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here