Acasă Transilvania Online

Transilvania Motor Ring inaugurat oficial la Târgu Mureș | Foto & Video

755
transilvania motor ring

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring, a fost inaugurat sâmbătă la Târgu Mureș cu o serie de competiţii demonstrative de automobilism şi motociclism.

Transilvania Motor Ring a fost construit de Consiliul Judeţean Mureş din fonduri europene şi fonduri publice, în valoarea de peste 58,1 milioane de lei. Circuitul se întinde pe o suprafață de 35 hectare, între localitățile Cerghizel și Cerghid.

Este primul circuit construit la acest nivel în România, este o investiţie a Consiliului Judeţean Mureş, din fonduri europene şi din fonduri proprii. Cred că este una dintre cele mai mari investiţii din ultima perioadă a Consiliului Judeţean şi una dintre investiţiile care pot ridica potenţialul turistic al regiunii. Aici pasionaţii de sporturi cu motor găsesc o locaţie deosebită. Scopul evenimentului a fost de a prezenta celor din domeniu infrastructura şi facilităţile de aici şi cred că vom avea anul viitor foarte multe evenimente care vor bucura publicul„, a declarat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

transilvania motor ringCompetițiile demonstrative au fost organizate în colaborare cu Asociaţia Mureş Rally Team. Thomas Moldovan, președintele ascociației, a declarat că Transilvania Motor Ring este deja solicitat să organizeze, anul viitor, aproape 40 de competiţii.

La inaugurare a fost prezent și multiplul campion Titi Aur, care a precizat că acest circuit este singurul circuit adevărat din țară, „o realizare extraordinară, un lucru care lipsea din România„.

Campionul Mihai Leu a pilotat un Ferrari la primul eveniment oficial de pe Transilvania Motor Ring:Sunt apropiat de oraşul Târgu Mureş şi cunosc povestea acestui circuit. Mi se pare o investiţie extraordinară şi cred că este un lucru foarte bun pentru acest judeţ. Sunt convins că în această zonă se va dezvolta foarte mult sportul cu motor„, a afirmat Mihai Leu, citat de Agerpres.

Transilvania Motor Ring este prevăzut cu un circuit de viteză de peste 3,5 kilometri, cu sistem de cronometraj, control concurs şi punct de informare. Are o clădire centrală cu spaţii pentru oficiali şi presă, boxe duble, tribune, restaurante, depozite, parcări, dar şi spaţii de lucru pentru echipe.

Competiţiile demonstrative de pe Transilvania Motor Ring sunt structurate pe două categorii – auto şi moto, plus o secţiune dedicată piloţilor profesionişti din judeţul Mureş.

Foto: Facebook Transilvania Motor Ring

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here