Acasă Revista Presei

Referendumul pentru redefinirea familiei va fi organizat timp de două zile

360
Întrebări Referendum pentru redefinirea familiei

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, înaintea şedinţei de guvern, că referendumul pentru redefinirea familiei va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie 2018, pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile.

Curtea Constituţională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei şi de revizuire a Constituţiei. În acest moment sunt întrunite toate condiţiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligaţia de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste trei milioane de cetăţeni. În şedinţa de astăzi, o şedinţă extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfăşurare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament. Pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile cu privire la redefinirea familiei în Constituţia României referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie 2018”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern, citat de Mediafax.

Dăncilă a mai spus că referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, ”aşa cum încearcă să speculeze unii”. Premierul a cerut tuturor instituţiilor publice implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să demareze urgent acţiunile pentru organizarea acestui scrutin.

Românii vor fi întrebaţi la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” va fi întrebarea la care vor răspunde cei care se vor prezenta la referendum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.