Acasă Sibiu

Controale ISU la restaurante, baruri şi cluburi din Sibiu | Amenzi de 910.000 lei

473

Controale ISU la restaurante, baruri şi cluburi din Sibiu.

În vederea aplicării legalității în domeniul situațiilor de urgență, în perioada 09-13 noiembrie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au organizat și desfășurat 20 acțiuni de control la unităţile de alimentaţie publică și de agrement (baruri, discoteci, cluburi) din municipiul Sibiu.

Pe timpul desfășurării acestor activități, s-au aplicat un număr 19 amenzi în cuantum de 910.500 lei.

Principalele deficienţe au constat în: neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, nemarcarea tuturor căilor de evacuare, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.

Dintre neregulile constatate la spaţiile controlate în intervalul 09 – 13 noiembrie a.c., una se încadrează în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți, respectiv: neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului.

Inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul.

Foto: citynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.