Acasă Nova TV

115 ani de la descoperirea gazelor naturale | Simpozion organizat de Romgaz

241

115 ani de la descoperirea gazelor naturale | Simpozion organizat de Romgaz.

Romgaz a fost gazdă joi, 4 aprilie, în spațiul Muzeului Gazelor Naturale din Mediaș, pentru lucrările simpozionului „Exploatarea gazelor din Marea Neagră, la aniversarea a 115 ani de la descoperirea gazelor naturale”, se arată într-un informare a companiei. Repere importante din istoria gazelor naturale au fost prezentate în sesiunea științifică dedicată primei descoperiri, în urmă cu 115 ani, a gazelor naturale pe teritoriul actual al României și finalizării în urmă cu 110 ani a primei conducte de transport gaze naturale din Europa.

Simpozonul a continuat cu susținerea unor lucrări de specialitate care au marcat momente de istorie și de actualitate în industria gazieră din România. Este vorba despre „Istoria celor 115 ani de gaze naturale”, lucrare susținută de Angela Păucean, muzeograf la Muzeului Gazelor Naturale, „Istoria celor 110 ani de transport gaze”, prezentată audienței de Elisabeta Ghidiu, Director Strategie şi Management Corporativ în cadrul companiei Transgaz.

O altă lucrare prezentată a fost „2009 – Anul filatelic al industriei gaziere românești – industria gazieră reprezentată de-a lungul timpului în filatelie”, o retrospectivă susținută de Ing. Liviu Pintican Iuga de la Asociația Filateliștilor Sibiu și fost director general adjunct la Trangaz. De asemenea, o altă lucrare a fost „Importanța gazelor naturale în tranziția energetică”, expunere susținută de Ing. Chisăliţă Dumitru, Șef Centru de Documentare şi Informare – Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș.

Momentul aniversar s-a încheiat cu vizitarea expoziției filatelice deschisă la Muzeul Gazelor Naturale și cu înmânarea celor prezenți a Mapei filatelice aniversare lansată cu acest prilej, respectiv a unui Album fotografic intitulat ”ROMGAZ – Exploatarea gazelor din Marea Neagră, la aniversarea a 115 ani de la descoperirea gazelor naturale”.

Foto: Facebook | Romgaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.