Acasă Nova TV

Proiect Erasmus+ | 3 cadre didactice de la CSEI Mediaș s-au specializat în Grecia | CP

622

Proiect Erasmus+ | 3 cadre didactice de la CSEI Mediaș s-au specializat în Grecia.

În luna februarie 2024, Atena cu bogata sa istorie și patrimoniul său cultural, a găzduit trei cadre didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, participante la prima mobilitate a proiectului Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000135329, din cadrul acreditării 2022-1-RO01-KA120-SCH-000105435 pe care școala noastră a obținut-o în anul 2022.

Pe parcursul celor cinci zile de pregătire profesională în cadrul cursului „Competencies and Awareness for a Multicultural Classroom”, profesoarele medieșence au explorat metode de predare specifice celor trei piloni ai diversității: multiculturalism, cross-culturalism și interculturalitate.

Au avut oportunitatea de a colabora cu alți profesori din Grecia, Germania, Spania, Italia și Cipru, schimbând idei și bune practici interculturale și au învățat să proiecteze activități adaptate clasei cu diversitate culturală:

Totodată, au conștientizat impactul diversității în educație și în comunitate, înțelegând background-ul  socio-intelectual pe care membrii mai multor țări îl pot oferi.

De asemenea, au exersat  practici din domeniul culturii democratice și au studiat modul în care acestea reflectă și influențează micro-grupurile școlare.

Au dobândit competențe de scriere și punere în practică a proiectelor curriculare care susțin acceptarea diversității, acestea constituind un instrument puternic pentru promovarea înțelegerii interculturale și a respectului reciproc în cadrul unui grup școlar.

Cadrele didactice participante la cursul de formare vor multiplica rezultatele învățării prin intermediul unor Workshop-uri adresate celorlalți profesori ai școlii și vor implementa la clasă, în activitățile educațional-terapeutice, strategii de învățare care să promoveze egalitatea de șanse, incluziunea, acceptarea diversității și echitatea, fructificând astfel competențele dobândite.

Această mobilitate Erasmus+ a adus beneficii profesionale și academice la nivel personal, a încurajat schimbul cultural și promovarea cooperării internaționale în domeniul educației la nivel instituțional.

Proiectul contribuie la dezvoltarea de practici incluzive și noi proiecte pentru acceptarea diversității și a respectului reciproc în comunitatea noastră școlară și la îmbunătățirea semnificativă a metodelor noastre de predare, a abilităților de adaptare și de colaborare, fructificând experiența multiculturală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.