În ultimii doi ani, multe companii au început să funcționeze printr-un aranjament de lucru la distanță parțial sau complet.
În aceeași manieră, școlile și instituțiile de învățare au trecut la configurația de învățământ la distanță, care le permite cursanților să-și continue educația, excluzând interacțiunile tipice față în față, într-un mediu de clasă.
Indiferent dacă te afli într-o schemă de lucru la distanță sau într-una de învățare la distanță, ar fi indicat să cunoști câteva trucuri pentru a te asigura că desfășori lucrurile în mod eficient și productiv.
În primul rând, trebuie să ai la dispoziție dispozitivele electronice și periferice potrivite pentru a lucra sau a studia fără probleme și, preferabil, fără întreruperi. Bineînțeles, acesta este un aspect care presupune investiții financiare. Poate fi vorba de un smartphone sau o tabletă cu capacitate 4G sau 5G, un computer personal (desktop sau laptop), căști care pot bloca total zgomotul exterior, wifi de buzunar sau un plan de date și un hard disk extern (dacă munca desfășurată presupune crearea de zeci de foldere).
O variantă bună ar fi să achiziționezi chiar mai mult de un articol pentru fiecare dintre aceste dispozitive, dacă bugetul îți permite.
Aceasta este o tehnică numită redundanță, care s-ar dovedi utilă dacă oricare dintre dispozitive se defectează brusc, în cel mai inoportun moment.
Pe lângă simpla cumpărare a gadgeturilor și perifericelor electronice menționate, este nevoie să le păstrezi în stare perfectă de funcționare. Și asta se face prin utilizarea și întreținerea corespunzătoare. De exemplu, dacă smartphone-ul pe care îl folosești pentru muncă sau studiu are unele probleme de software sau hardware, atunci îl poți duce la un tehnician calificat în reparații de acest gen.
Chiar și cea mai mică problemă cu astfel de gadgeturi trebuie rezolvată în totalitate, astfel încât să nu fii surprins dacă dispozitivul tău te va dezamăgi atunci când ți-e lumea mai dragă.
Deși este în mod sigur adevărat că munca sau studiul la distanță au beneficiile lor, acestea presupun și anumite compromisuri, cum ar fi, epuizarea și incapacitatea de a face diferența între timpul de lucru și timpul liber. În acest caz, cel mai important este să îți găsești echilibrul, un balans eficient între timpul petrecut cu probleme de muncă sau de studiu și unele metode de relaxare și distracție.
Unele dintre acestea ar putea necesita totuși utilizarea internetului, precum și un smartphone sau un laptop.
Poți viziona un film Netflix sau MUBI, în timp ce te răsfeți cu mâncarea pe care o gătești cel mai rapid sau poți căuta cele mai bune promoții pe care le oferă platformele de joc, precum timp sporit pentru divertisment pe PokerStars Casino, prin rotiri gratuite sau chiar prin descărcări gratuite de jocuri, care sunt disponibile pe diverse platforme. Există, de asemenea, multe aplicații pe care le poți descărca, cu scopul de a-ți stimula creativitatea în timp ce te distrezi.
De exemplu, Audiojack te provoacă doar să asculți. În loc să facă loc mai mult elementelor vizuale, această aplicație oferă doar sunete și permite minții tale să completeze spațiile libere. Există mai multe „filme” și fiecare are o multitudine de sunete, stratificate împreună, în moduri care într-adevăr determină pe cineva să-și construiască propria poveste despre ceea ce se întâmplă la nivel auditiv.
Indiferent de modul în care îți dorești să te detașezi de muncă sau de studiu, ideea este să îți permiți plăceri simple pentru a echilibra lucrurile.
Dacă utilizezi un smartphone sau o tabletă pentru lucrul sau studiul la distanță, poate ar trebui să îți descarci la un moment dat diferite aplicații de comunicare mobilă și productivitate care ar face ca totul să aibă un flux mai bun.
Printre cele mai bune variante de acest gen se numără Slack, Zoom, Trello, Skype, Google Meet, Evernote, Asana, Toggl, Google Drive și altele asemenea. Cheia este să știi de ce funcționalități ai nevoie pentru a-ți îndeplini munca sau a lucra la lecții și să cauți aplicația ideală pentru cerințele menționate. Multe dintre aceste aplicații de comunicații mobile și productivitate sunt gratuite, cu funcții de bază, dar dacă vei avea nevoie de funcții avansate, atunci poți opta oricând pentru versiunile plătite.
Numai aflându-te în circumstanțe de acest gen poți descoperi de unul singur diverse alte lucruri care îți vor fi necesare și trucuri care îți vor da avânt. Acordă-ți în primul rând cât de mult timp ai nevoie pentru a te acomoda la un astfel de stil de lucru sau studiu.