Acasă Sibiu

Toleranță zero pentru conducere sub influența alcoolului | 6 șoferi din 106 opriți erau băuți la volan

171

Toleranță zero pentru conducere sub influența alcoolului.

La data de 11 martie, între orele 06:00 – 11:00, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat o acțiune fulger pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului, pe A1.

Astfel, la kilometrul 254, în zona ieșirii spre aeroport, precum și la kilometrul 270, în zona Săliște, polițiștii rutieri au oprit și verificat 106 autovehicule, tot atâția conducători auto fiind testați alcoolscopic. Au fost constatate și sancționate 7 abateri, a fost retras 1 certificat de înmatriculare și au fost reținute 6 permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului.

,,În jurul orei 08:40, la kilometrul 254 al autostrăzii A1, testarea alcoolscopică a unui sibian în vârstă de 53 de ani, din Șura Mică a rezultat într-o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orei 09:45, la kilometrul 270, un sibian în vârstă de 31 de ani a fost depistat conducând cu o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot un sibian, în vârstă de 38 de ani, a fost depistat în jurul orei 10:50, la km. 270, cu o concentrație de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiecare dintre cei 6 conducători auto depistați cu rezultate pozitive pe aparatele etilotest sau etilometru a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua pentru creșterea gradului de siguranță a traficului” a declarat Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.