Acasă Nova TV

Minivacanță în siguranță | Ce măsuri preventive vor lua polițiștii

278

Minivacanță în siguranță.

În perioada 20 – 24 ianuarie, peste 150 de polițiști sibieni vor acționa zilnic pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, politie rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu vor fi la datorie în perioada 20 – 24 ianuarie a.c., pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Scopul tuturor acestor activităţi nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a veghea la respectarea legii şi la siguranţa tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, în situaţia în care vor fi constatate abateri de la prevederile legale, poliţiştii vor interveni cu fermitate şi vor dispune în fiecare caz măsurile corespunzătoare.

Polițiști rutieri și de ordine publică vor acţiona zilnic pe întreaga reţea de drumuri din județul Sibiu, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație, menținerea unei atitudinii prudente în trafic și în vederea prevenirii excesului de viteză, polițiștii rutieri vor utiliza aparatura radar din dotare, inclusiv dispozitivele TrueCam. De asemenea, polițiștii de la poliţia transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată.

Poliţiștii sibieni recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece minivacanța prilejuită de Unirea Principatelor Române în siguranţă.

În aceste zile, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:

Atenție ÎN TRAFIC! Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Înainte de a pleca la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și prognozele meteo. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Este recomandat să nu conduceți dacă vă simţiţi obosiţi și să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele.

În locurile publice aglomerate, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi bunurile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, obiecte de valoare. Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!

Foto: Facebook|Politia Sibiu

Articolul precedent3 tineri din Mediaș au spart o societate comercială de pe strada Gravorilor
Articolul următorMediașul a fost premiat la Gala AMR a Asociației Municipiilor din România | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.