Acasă Revista Presei

Gaze naturale azere în România | Romgaz și Socar Trading au semnat contractul

558
Gaze naturale azere în România

Gaze naturale azere în România după semnarea contractului între Romgaz și Socar Trading

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și SOCAR TRADING, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat în 16 decembrie 2022, primul contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România.

Contractul individual permite livrări planificate de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2023, prin Coridorul Sudic, utilizând capacitățile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum și ale sistemelor de transport ale Bulgariei și României. Contractul are la bază un acord cadru încheiat recent de cele două companii, pe termen nelimitat.

Prin semnarea acestui contract se asigură posibilitatea accesării unor cantități de gaze naturale azere pentru acoperirea potențialelor nevoi de consum cu gaze naturale din import. Contractul deservește astfel obiectivele strategice de siguranță în aprovizionarea cu gaze naturale și de
diversificare a surselor.

Acordul cadru privind livrarea de gaze naturale azere cât și acest prim contract individual reprezintă rezultatul unei excelente colaborări dintre S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și compania SOCAR, colaborare inițiată încă la începutul acestui an și oficializată prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere în luna iunie.

Părțile își propun continuarea relațiilor de cooperare și perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piața din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.