Acasă Transilvania Online

Drumul județean 106 Agnita – Sighișoara a fost modernizat | Legătură județele Sibiu și Mureș

545
Drumul județean 106 Agnita - Sighișoara a fost modernizat

Drumul județean 106 Agnita – Sighișoara a fost modernizat de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene.

DJ 106 Agnita – Sighișoara are o lungime de aproximativ 37 km, dintre care 21,6  km sunt pe raza județului Sibiu.  Lucrările au fost executate de firma Geiger Transilvania SRL, care le-a finalizat cu o lună și jumătate înainte de termenul contractual.

CJ Sibiu și CJ Mureș, partener în acest proiect, au organizat o conferință de presă, marți, 8 noiembrie 2022. La eveniment au participat președinții celor două administrații județene: Daniela Cîmpean și Péter Ferenc. Au mai fost prezenți administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, primarii localităților tranzitate de drumul județean – Agnita, Brădeni, Iacobeni, Apold, reprezentați ai antreprenorului, Geiger Transilvania SRL și echipa de proiect din cadrul CJ Mureș.

Inaugurarea drumului este o veste bună și pentru Mediaș. Practic, șoferii care veneau de la Sibiu spre Sighișoara aveau de tranzitat și municipiul Mediaș iar odată cu această alternativă există posibilitatea de a evita Drumul Național 14.

Potrivit autorităților sibiene, după modernizarea celor mai bine de 32 de km de drum județean, viteza de deplasare a crescut cu 30%, în timp ce valorile de trafic au crescut, de la demararea proiectului, cu 35%.

Drumul județean 106 Agnita - Sighișoara a fost modernizat

Modernizarea infrastructurii rutiere a DJ 106 Agnita – Sighișoara vine cu câteva beneficii și pentru comunitățile tranzitate:

  • Creșterea gradului de conectare între localitățile limitrofe orașului Agnita, cât și municipiului Sighișoara (cei care fac naveta ajung mai ușor, mai repede și mai sigur)
  • În interiorul localităților au fost realizate 8,6 km de șanțuri betonate, care preiau apa pluvială, evitând astfel inundarea drumului județean cât și a proprietăților apropriate
  • Executarea/reabilitarea a 5 poduri (două în județul Sibiu și trei în județul Mureș)
  • Realizarea a 80 de podețe, 175 de accese către proprietăți și 9 către drumurile laterale, precum și 20 de accese suplimentare pentru terenurile agricole aflate de-a lungul drumului
  • Au fost stabilizate porțiuni de teren, prin lucrări de consolidare, pentru a preveni alunecările sau tasarea drumului; cea mai spectaculoasă porțiune a fost în județul Sibiu, aproape de limita cu județul Mureș, unde, pe o lungime de 370 metri s-au făcut foraje pentru amplasarea de piloni de beton, cu o adâncime de 12 metri, piloni uniți printr-o grindă transversală
  • Au fost plantați 1.500 de arbori
  • Scăderea poluării, datorită fluidizării traficului

Valoarea totală a proiectului a fost de 118.625.483,97 lei, inclusiv TVA. (Foto CJ Sibiu)

Articolul precedentCatedrala Ortodoxă din Mediaș și-a sărbătorit hramul | VIDEO
Articolul următorMediaș 120 | Rezultatele sportivilor de la Clubul Kyudokan în 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.