Acasă STIL DE VIATA

Încărcătorul comun devine o realitate în Europa | Unul pentru toate dispozitivele mobile

105
Încărcătorul comun devine o realitate în Europa

Încărcătorul comun devine o realitate în Europa după ce Parlamentul European şi-a dat acordul final pentru introducerea unui încărcător universal pentru toate dispozitivele mobile de pe bătrânul continent.

Astfel, până la sfârşitul anului 2024 toate telefoanele mobile, tabletele şi camerele digitale vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB de tip C. Începând din anul 2026 obligaţia se va extinde la laptopuri.

Noua lege, adoptată marţi în plen cu 602 voturi pentru, 13 împotrivă şi 8 abţineri. Potrivit normelor ce intră în vigoare în maxim doi ani, consumatorii nu vor mai avea nevoie de un încărcător diferit de fiecare dată când achiziţionează un nou dispozitiv, deoarece vor putea utiliza un singur încărcător pentru o gamă largă de dispozitive electronice portabile mici şi mijlocii. Astfel se elimină dependența de un singur producător.

Propunerea referitoare la un singur port de încărcare pentru dispozitivele mobile a fost lansată de Comisia Europeană în urmă cu mai mult de un deceniu

Asta după ce utilizatorii de telefoane iPhone şi Android s-au plâns că trebuie să utilizeze încărcătoare diferite pentru telefoanele lor. În timp ce telefoanele iPhone se încarcă prin intermediul unui port de tip Lightning, dispozitivele de tip Android sunt alimentate pe baza unor conectori de tip USB-C, scrie Agerpres.

Noua Directivă va intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial al UE. Ţările membre vor dispune apoi de 12 luni pentru a transpune normele în legislaţia naţională şi de alte 12 luni după sfârşitul perioadei de transpunere pentru a le aplica. Noile norme nu se vor aplica produselor introduse pe piaţă înainte de data aplicării, scrie Digi24.

Articolul precedentMediaș 120 | Ziua Mondială a Educației sărbătorită la Liceul Teoretic Axente Sever
Articolul următorPercheziții în Mediaș și zonă la traficanți de droguri | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.