Acasă Transilvania Online

Sighișoara gata să primească familii de refugiați din Ucraina

251
Sighișoara refugiați ucraina

Sighișoara este gata să primească familii de refugiați din Ucraina, a anunțat primarul urbei de pe Târnava Mare.

Iulian Sîrbu, a anunţat, miercuri, că municipiul oferă 100 de locuri de cazare pentru refugiaţii din calea războiului din Ucraina, în hoteluri, pensiuni şi case particulare, totul cu titlu gratuit.

Important acum este să ajutăm refugiaţii şi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul şi de ajutorul nostru. Putem caza 100 de persoane, aceste locuri sunt la hoteluri, pensiuni sau la persoane fizice. Unii dintre hotelieri au oferit posibilitatea de a asigura masă pentru refugiaţi, dacă va fi cazul, eu zic că Sighişoara este pregătită din acest punct de vedere pentru a face faţă,” a spus primarul de Sighișoara pentru Agerpres.

Iulian Sîrbu (foto) a început să transmită mesaje online și la radio de săptămâna trecută, iar efectul a fost benefic. Au început să vină foarte mulţi sighişoreni cu ajutoare, pături, obiecte de igienă, produse alimentare, apă, care urmează să fie donate la Crucea Roşie.

Patronul Hotelului Sighişoara, Ioan Lazăr, este unul dintre cei care vor să ajute. El a declarat că refugiaţii din calea războiului vor fi primiţi cu inima deschisă şi că fiecare hotelier va suporta costurile de cazare.

”… Dacă te iei după cât de greu o duci, nu mai ajuţi. Cu cât poate, ajută fiecare, să ne punem un pic în locul lor, cât de bine ne-ar fi să ne ajute ceilalţi. Ne pare rău pentru ce se întâmplă, dar nu putem face mai mult. Am anunţat, dacă sunt cereri, suntem cu inima deschisă şi îi primim cu inima deschisă. Nu am făcut un calcul cât ne-ar costa şi nici nu îl fac. Dacă vrei să ajuţi, nu faci socoteli financiare,” a declarat Ioan Lazăr.

Articolul precedent2 atlete din Mediaș pe podium la Campionatele Naționale
Articolul următorA început concursul județean de muzică-vocal instrumentală Vis muzical

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.