Acasă Transilvania Online

Să demolăm Muzeul Brukenthal … Să demolăm Sighișoara, Mediașul, Sibiul, Brașovul că au fost ridicate de către sași

3333
să demolăm ...

Să demolăm Muzeul Brukenthal, zic. Să demolăm tot ce a mai rămas din civilizația central-europeană în Ardeal și Banat, să demolăm burgurile care nu-i erau pe plac lu” Iorga!

Incultură, extremismul, intoleranţa, necunoaşterea adevărului istoric au făcut întotdeauna casă bună cu naţionalismul, fascismul, comunismul, scrie Sorin Chira pe pagina de Facebook.

S-a umplut Ardealul şi Banatul de vinituri aduse de vânt, precum ciulinii Bărăganului. Acesta este omul nou pe care și-l doreau naziștii, legionarii și comuniștii. Acest individ ușor manipulabil este rezultatul național-comunismului lui Ceaușescu, un decrețel cu IQ redus, pentru care istoria este cea din filmele lui Nicolaescu.

Un individ care nu a citit nici măcar prefața unui volum istoric, un individ care știe că dacii erau miezul din gogoașă pentru că i-a spus Roxin. Un individ pentru care Vadim Tudor era tribunul, farul călăuzitor al naționalismului românesc (de peșteră).

Ce poate fi mai respingător, mai primitiv decât asemenea manifestări la limita patologicului?

Când o armată de istorici îți explică, care au fost împrejurările care au dus la executarea lui Horea și Cloșca iar tu știi una și bună pentru că așa ți-au spus Șosoacă, Tănasă, Funar și alții asemeni lor, denotă faptul că ești precum boul în jug, strunit de cel din căruță.

Chiar nu ai avut nici cel mai mic imbold să te documentezi române naționalist, române cu apucături neolegionare? Chiar ești atât de încuiat la ora la care și cel mai prost dintre proști poate să dea un search pe goagăl?

Să demolăm Muzeul Brukenthal, zic. Să demolăm tot ce a mai rămas din civilizația central-europeană în Ardeal și Banat, să demolăm burgurile care nu-i erau pe plac lu” Iorga!

Să demolăm Sighișoara, Mediașul, Sibiul, Brașovul că au fost ridicate de către sași. Să demolăm Timișoara, Lugojul, Jimbolia, Deta, Sânnicolaul Mare că au fost ridicate de către șvabi, sârbi, maghiari.

Călcați tot în picioare smintiților, că nu le-ați făcut voi! Nu sunteți în stare să vă îngrijiți de culele oltenești care mai puțin si se năruie, de palatele muntene, de casele memoriale ale intelectualilor voștri din Moldova și Muntenia, niște nima-ndrum cum zice bănățanul, asta sunteți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here