Acasă Revista Presei

E nevoie de o carantină națională de o lună | 638 cazuri de COVID în 24 ore în județul Sibiu

1110
E nevoie de o carantină națională

Alexandru Rafila, principalul comunicator al PSD pe domeniul sanitar, a declarat vineri că e nevoie de o carantină națională de o lună, decisă de comun acord cu patronatele și sindicatele, care să scadă rapid numărul de morți Covid.

” … Trebuie să fie o reducere a activităților sprijinită de populație, care se face împreună cu participarea celor afectați, explicată și acceptată de comun acord. Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea”, a declarat Rafila.

El a spus că printre propunerile pe care le va trimite guvernului se numără reducerea activității în sectorul Horeca ”pentru o perioadă limitată de timp”, despre care a spus că e susținută de organizațiile patronale. Condiția este ca guvernul să-și asume plata rapidă a ajutoarelor financiare pentru afacerile afectate.

Ajutoarele financiare sunt necesare pentru ca activitățile să rămână deschise. Această situație de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncredrea sectorului privat. Nu vreau să intru în detaii tehnice, noi vom trimite câteva idei ce trebuie agreate de participanți. Dar e important ca mediul privat să fie implicat în decizie”, a mai spus Rafila, condorm G4Media.

Numai în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 638 de persoane. Niciodată, de la debutul pandemiei, Sibiul nu a avut atâtea cazuri într-o zi.

Articolul precedentGaz Metan joacă duminică cu lanterna roșie a Ligii întâi
Articolul următorClubul Sportiv Școlar Mediaș are peste 500 sportivi legitimați | Activitatea decurge normal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.