Acasă Sport

Suporterii din România vor putea reveni pe stadioane începând cu 15 mai

659
Gaz Metan-Hermannstadt - Suporterii pe stadioane

Suporterii din România vor putea reveni pe stadioane din acest weekend, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Relaxarea restricțiilor anunțate de președinte joi seara, ce includ și redeschiderea stadioanelor, în limita a 25% din capacitatea totală, vor intra în vigoare din 15 mai.

Astfel, cluburile din Liga 1 ar putea permite accesul spectatorilor încă din această rundă, programată în weekend, însă timpul scurt care a mai rămas până la data disputării etapei ar putea reprezinta un impediment.

Conform Digisport, primul meci din Liga 1 care s-ar putea disputa cu spectatori după o pauză de mai bine de un an, este chiar derby-ul rundei cu numărul opt din play-off, Universitatea Craiova – CFR Cluj, programat chiar pe 15 mai.

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, a declarat la Prosport că este încrezător că nu vor exista probleme de organizare și consideră că acesta este un prim pas către normalitate.

„Este îmbucurător că toate demersurile făcute de către FRF reușesc să aducă din nou oamenii pe stadion. Acum, trebuie să fim raționali și să nu cădem în extrema cealaltă să credem că am scăpat de probleme. Semnalul către o normalitate după care tânjim de un an și ceva trebuie dat de către lege.

Va fi o problemă de organizare, există multe semne de întrebare, e o situație nouă, dar sper ca cei care se ocupă de asta să fie abili și să știe cum să gestioneze situația. Acest prim pas, chiar dacă e mic, să fie pasul care să ducă încet-încet către 100%,” a declarat Stoichiță.

Ultimul meci care s-a jucat cu spectatori în tribune și fără nicio restricție în România a avut loc pe 8 martie 2020, între Rapid și CSM Reșița, scor 0-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.