Acasă Revista Presei

De la 1 iunie se pot vaccina cu Pfizer și adolescenții din România

178
De la 1 iunie se pot vaccina cu Pfizer și adolescenții

Începând de Marți, 1 iunie 2021, se pot vaccina anti-COVID și adolescenții, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Este vorb despre adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar vaccinul administrat va fi Pfizer. Decizia guvernului vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani.

„Avem o campanie de vaccinare în derulare și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia”, a spus prim-ministrul, citat de Digi24.

Șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat încă de sâmbătă că platforma de vaccinare va fi modificată, astfel încât copiii să poată fi programați în contul părinților.

Anunțul premierului Florin Cîțu a venit cu ocazia lansării Programului Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, numit „Din grijă pentru copii”. Scopul programului este să analizeze efectele pandemiei asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here