Acasă Nova TV

Primul taximetru hybrid din municipiul Mediaș | VIDEO

4788
Primul taximetru hybrid

Primul taximetru hybrid din municipiul Mediaș achiziționat anul trecut, va circula în viitorul apropiat în oraș.

Peter Szombati a decis anul trecut să investească într-o mașină ecologică, care are atât un motor electric cât și unul termic. Costul acesteia a fost de aproximativ 20.000 Euro. După ce a fost achiziționat autoturismul, acesta a fost transformat în taximetru aflat în curs de autorizare.

Taximetrul hybrid este unul silențios și ușor de întreținut. Până la viteza de 55 kilometri pe oră, autoturismul folosește exclusiv motorul electric care se reîncarcă singur în timpul mersului și are practic o autonomie nelimitată.

La inițiativa Primarului Gheorghe Roman a fost lansat în dezbatere publică studiul de specialitate privind suplimentarea numărului de autorizații taxi pentru autovehiculele hybrid/electrice în municipiul Mediaș. Ulterior, Consiliul Local Mediaș va trebui să se pronunțe asupra suplimentării numărului de autorizații taxi cu încă șapte.

4 COMENTARII

  1. aplaud initiativa, super….. dar,mojoritatea taximetristilor trebuiesc sa urmeze din nou legislatia rutiera; sunt praf la condusul prin oras (parcari haotice, intoarceri pe linia continua, acorda prioritate cand nu trebuie, blocaj circulatie prin opriri neregulamentare, parcat in usa magazinelor de nu ai loc de ei sa treci, etc).Poate Politia face putin ordine printre ei….

  2. Știrea cu „primul” taxi hibrid din Mediaș este falsă deoarece în Mediaș este un taxi hibrid autorizat, Autorizație cu nr.106 deci profesionalismul d-voastră vă obligă să fiți informat din cel puțin două surse. Sper că d-voastră nu susțineți suplimentarea numărului de locuri de taxi întrucât conform legii în vigoare este depășit numărul de locuri raportat la numărul de locuitori.

    • Poate dacă ați citi puțin mai atent știrea ați observa că nu scrie nicăieri despre faptul că este autorizat, ci despre faptul că va circula în curând. De asemenea, taximetrul prezentat în imagini a fost achiziționat anul trecut, spre deosebire de cel care circulă într-adevăr autorizat de astăzi și care a fost achiziționat în ianuarie 2021. Una peste alta esența știrii nu este cine a fost primul, este aceea că există și preocupare pentru un mediu mai curat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.