Acasă Revista Presei

Firmele cu pierderi în care statul sau primăriile sunt acționari majoritari nu pot crește salariile și sunt obligate la restructurare

291
statul sau primăriile sunt acționari majoritari

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 prevede că firmele în care statul sau primăriile sunt acționari majoritari și au avut pierderi ori plăți restante (arierate) în 2020, nu au voie să crească salariile angajaților în acest an.

Conform g4media.ro, aceste companii, cu pierderi, sunt obligate să prevadă în bugetul propriu din acest an reducerea pierderilor prin măsuri concrete, cuantificabile și termene de realizare pentru întreg anul 2021.

Conform prevederilor Legii Bugetului pe 2021:

  • Operatorii economici menționați la alin. (1) care au realizat pierderi și/sau plăți restante la data de 31 decembrie 2020, nu pot prevedea în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 creșteri ale cheltuielilor de natură salarială aferente reîntregirii acestora, determinate ca urmare a acordării unor creșteri salariale și/ sau a numărului de personal în anul 2020.
  • Operatorii economici menționați la alin. (1) care în anul 2020 au înregistrat un rezultat brut negativ sunt obligați să nu programeze în bugetul de venituri și cheltuieli pierderi anuale sau, dacă prevăd, să programeze reducerea acestora față de nivelul înregistrat la sfârșitul anului precedent în baza unui program care să conțină măsuri concrete, cuantificabile și termene de realizare pentru întreg anul 2021, iar pentru pierderile contabile din anii precedenți să fie prezentat un program de acoperire a acestora pe termen mediu și lung.
  • Operatorii economici menționați la alin. (1) care în anul 2020 au înregistrat plăți restante sunt obligați să programeze în bugetul de venituri și cheltuieli reducerea acestora față de nivelul înregistrat la sfârșitul anului precedent în baza unui program care să conțină măsuri concrete, cuantificabile și termene de realizare pentru întreg anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here