Acasă Sibiu

Subprefectul de Sibiu, Rareș Macrea, a fost demis de Guvern | Prefectul revine după perioada de izolare

624
Subprefectul de Sibiu, Rareș Macrea, a fost demis

În cadrul ședinței de Guvern desfășurată joi 12 noiembrie s-a decis înlocuirea din funcție a subprefectului de Sibiu, Rareș Macrea.

Hotărârea Guvernului prevede ”încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către domnul Macrea Rareș”. 

Macrea a fost numit subprefect de același Guvern Orban, în decembrie 2019. Acesta a mai ocupat funcția de subprefect în perioada 2009 – 2012, scrie Turnul Sfatului.

Astăzi este programată ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu ce va fi condusă de prefectul Mircea Crețu. Acesta se întoarce după perioada de izolare, în urma contactării virusului SARS CoV-2.

La ședința de astăzi sunt așteptați vicepremierul Raluca Turcan și secretarul de stat, Raed Arafat. Principalul subiect va fi posibilitatea ca de luni, municipiul Sibiu și satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu să intre în carantină.

ACTUALIZARE

Premierul Orban a declarat că eliberarea din funcție a subprefectului de Sibiu este răspunsul la rata de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată la nivelul judeţului:

Răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare. Este cel care, pe perioada cât a fost infectat cu coronavirus prefectul Sibiului, a exercitat atribuţiile de prefect. Şi a existat o solicitare clară de eliberare din funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here