Acasă Nova TV

Mediașul a intrat în scenariul roșu | Restricțiile care intră în vigoare de vineri ora 0:00

13883
Restricții în Mediaș și zonă - Rata incidenței

Mediașul a intrat în scenariul roșu, iar din această noapte vor intra în vigoare o serie întreagă de restricții.

Conform Prefecturii Sibiu, joi, 5 noiembrie, rata de incidență cumulată în municipiul Mediaș a fost de 3,06, cu 169 cazuri confirmate în ultimele 14 zile.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc joi seara de la ora 20:00, s-a analizat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu și s-a adoptat Hotărârea numărul 76/2020 care prevede o serie de măsuri de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2. Acestea vizează municipiul Mediaș, dar și alte localități din județ.

Conform acesteia, începând cu data de 06.11.2020, ora 00:00 până la data de 19.11.2020, ora 24:00, pe teritoriul UAT Mediaş (Municipiu Mediaş), organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi. O altă măsură este aceea că activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.