Acasă Sibiu

Focar de infecție COVID-19 la Secția de Hematologie a Spitalului Județean

685
Doi bărbați cu afecțiuni respiratorii

Focar de infecție COVID-19 la Secția de Hematologie a Spitalului Județean.

În urma datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secției de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecție care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienților și 4 membrii ai personalului medical.

,,Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmați pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienți pozitivi. Restul pacienți pozitivi au făcut parte din contacții primilor 5 pacienți pozitivi.

În ceea ce privește măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecție terminală în cadrul secției de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale și s-a pus în aplicare și pentru personalul secției, procedurile planului de prevenirea a infecțiilor COVID-19 din SCJU Sibiu și purtarea EPP complet în toate spațiile în care se află pacienți non Covid. (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuși și halat de supra protecție)” precizat Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here