Acasă Transilvania Online

Alegeri locale | STS a început distribuirea tabletelor pentru secțiile de vot

229
distribuirea tabletelor

STS a început distribuirea tabletelor pentru secțiile de vot.

22.475 de tablete necesare organizării alegerilor locale din acest an sunt distribuite în această perioadă de către Serviciul de Telecomunicații Speciale. Terminalele informatice sunt predate operatorilor de calculator și informaticienilor, odată cu desemnarea acestora de către Autoritatea Electorală Permanentă.

În contextul pandemiei de coronavirus, sesiunile de instruire se vor realiza atât în săli, cu respectarea normelor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus – COVID-19, cât și în sistem de videoconferință.

Pe tableta utilizată de operatorul de calculator în secția de votare va fi instalată aplicația informatică ce verifică dreptul de vot, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, conform cerințelor operaționale elaborate de Autoritatea Electorală Permanentă, prin intermediul căreia CNP-urile alegătorilor sunt verificate în baza de date furnizată.

Sistemul returnează mesaje prin care semnalează dacă persoanele care se prezintă în secția de votare au drept de vot ori au mai votat. În toate aceste cazuri, președintele secției de votare decide dacă îi permite alegătorului să își exprime dreptul de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here