Acasă Sibiu

Element de muniție găsit pe marginea drumului | Foto

402
element de muniție

Element de muniție găsit pe marginea drumului DJ 106.

Un apel pe numărul de urgență 112, venit din partea unui cetățean ce își păștea oile prin zona de câmp Dealul Dăii, anunța existența unui element de muniție găsit în vegetația de pe marginea carosabilului DJ106.

„În cel mai scurt timp echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu, s-a deplasat la fața locului unde a identificat un element de muniție. Este vorba despre o bombă aruncător calibrul 82 milimetri, care deși se afla în stare avansată de degradare avea focosul activ, fiind un real pericol în condițiile unui impact.

Astfel, pirotehnicienii sibieni au procedat la identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare a elementului de muniție. În cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, ISU Sibiu recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri: să sune imediat la numărul de urgență 112, să nu atingă muniția neexplodată, să se îndepărteze de locul în care le-au găsit, să țină copiii și animalele departe de locul periculos și să nu le domonteze componentele” a precizat Sublocotenentul Alina Voina, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Foto: ISU Sibiu


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here