Acasă Nova TV

Cursuri suspendate la o clasă de la Liceul Stephan Ludwig Roth

2863
cursuri

Cursuri suspendate la o clasă de la Liceul Stephan Ludwig Roth.

Marți, 22 septembrie a avut loc Ședința Extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul acesteia s-au adoptat Hotărârea 46/2020 cu privire la suspendarea unor formațiuni de cursuri sau suspendarea cursurilor la nivelul întregii unități de învățământ și Hotărârea 47/2020 privind modalitățile de comunicare a evoluției COVID-19 în unitățile de învățământ.

„Conform Hotărârii 46/2020 a CJSU Sibiu s-a aprobat suspendarea cursurilor după cum urmează în următoarele unități de învățământ:

  • Grădiniţa cu Program Prelungit „Elefănţelul Curios” Sibiu-grupa mijlocie, secţia română;
  • Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” Sibiuclasa a XII-a C;
  • Colegiul Naţional „O. Goga” Sibiu-clasa a IX-a E;
  • Liceul Teoretic „Şt. L. Roth” Mediaş-clasa a XI-a C, secţia germană;
  • Şcoala Gimnazială nr. 10 Sibiu-toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ;
  • Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu-toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea 46/2020, având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu, precum și propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ avizate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și de Direcția e Sănătate Publică Sibiu.

Conform Hotărârii 47/2020 a CJSU Sibiu începând cu data 22.09.2020 situația privind evoluția COVID-19 la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu este comunicată de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu” se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei privind măsurile pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă, în cazul în care un elev este confirmat cu COVID-19, cursurile acelei clase se suspendă. De asemenea, dacă apar trei cazuri de infectare în clase diferite, se suspendă cursurile întregii şcoli, pentru 14 zile.

La sfârșitul săptămânii trecute, o elevă a Liceului Teoretic Stehan Ludwig Roth, clasa a XI-a C a fost depistată pozitiv la COVID-19. Astfel, de luni, cursurile au fost suspendate la această clasă pentru următoarele 14 zile. Elevii vor studia însă de acasă, cu ajutorul calculatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here