Acasă Revista Presei

Asimptomaticii COVID-19 scapă de internarea obligatorie

454
Asimptomaticii COVID-19

În plină pandemie cu noul coronavirus, intră în vigoare reguli noi care prevăd, printre altele, că asimptomaticii Covid-19 scapă de internarea obligatorie.

Este vorba despre un nou Ordin al ministrului Sănătăţii privind modalitatea de aplicare de către autorităţi a măsurilor „în situaţia de risc epidemiologic generată de COVID-19”.   

Conform documentului, pacienţii COVID-19 asimptomatici, care nu au modificări biologice, pot fi izolaţi în spital sau acasă, în funcţie de cum decide medicul, iar vindecarea lor va fi stabilită de către medicul de familie, scrie Adevărul.

Dacă sunt carantinaţi acasă, pacienții vor rămâne în izolare timp de 14 zile, iar medicul de familie trebuie să le supravegheze telefonic, zilnic, starea de sănătate. Dacă va constata că în cele 14 zile nu apar simptome de boală, atunci medicul de familie va face o scrisoare medicală către DSP în care respectivul pacient este declarat vindecat, fără a fi retestat.

Toate aceste date vor fi introduse în platforma oficială, iar pacientul va apărea în statistica persoanelor vindecate. (Foto CTW News)

Citeste mai mult pe Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here