Acasă Revista Presei

Se suspendă zborurile din și spre Spania | Se reintroduce izolarea pentru cei care sosesc de acolo

863
zborurile spania se suspendă - test negativ pentru Covid-19 la intrarea în Spania

INSP a anunțat astăzi că Spania a fost introdusă pe lista galbenă, astfel că toate zborurile din și spre Spania se suspendă.

Măsura va fi introdusă începând cu ora zero a zilei de 11 August 2020.

Totodată, toți cei care se intră în România venind din Spania, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară, scrie Digi24.

ACTUALIZARE ORA 21

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni hotărârea prin care s-a decis eliminarea Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Decizia vine după ce în cursul dimineții Spania fusese inclusă pe lista galbenă de risc epidemiologic, pentru care era nevoie de carantină la intrarea în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here