Acasă Revista Presei

Germania a adăugat Bucureștiul și încă 10 județe pe lista zonelor de risc | Test obligatoriu

1286
Germania a adăugat Bucureștiul și încă 10 județe pe lista zonelor de risc

Germania a actualizat Miercuri 12 August lista zonelor de risc din România și a adăugat Bucureștiul plus încă 10 județe.

Stabilită în contextul pandemiei de Covid-19, lista conține acum și județele Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui şi Vrancea, anunță Ministerul român de Externe.

Măsura a intrat în vigoare miercuri seara. Noile județe și Capitala se adaugă celorlalte șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș).

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania, după ce s-au aflat într-una din zonele de risc, trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză).

Alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, mai informează MAE.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here