Acasă Sibiu

Prefecţii au fost anunţaţi că nu mai au voie să ţină oamenii în carantină

614
nu mai au voie să ţină oamenii în carantină națională

Prefecturile din toată țara au fost anunțate că nu mai au voie să țină oamenii în carantină, în conformitate cu decizia Curții Constituționale.

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis prefecturilor din ţară o circulară prin care anunţă că izolarea la domiciliu şi carantina se suspendă temporar până când Parlamentul şi Guvernul se pun de acord să respecte Constituţia, relatează HotNews.

Circulara a fost transmisă după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR potrivit căreia măsura carantinei şi a internării obligatorii impuse prin ordin de ministru este neconstituţională.

”… măsura izolării la domiciliu/carantinării instituţionalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020)”, se arată în documentul semnat de Raed Arafat şi de Amalia Şerban, din Ministerul Sănătăţii.

În buletinul de astăzi, ora 13:00, transmis de Grupul de Comunicare Strategică lipsesc datele cu privire la numărul celor aflaţi în carantină sau în izolare. Vineri, în ultima zi când au fost raportate, erau 741 de persoane în carantină instituţionalizată şi 58.991 în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here