Acasă Nova TV

A murit Miron Neagu | Dumnezeu să îl odihnească în pace!

8769

A murit Miron Neagu.

Fost consilier local și județean, angajat o viață în industria gazului metan, lider de sindicat în cadrul societății Transgaz, acesta s-a stins vineri din viață la vârsta de 69 ani. Miron Neagu s-a născut la Mediaș în anul 1951, a urmat școala aici, iar apoi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Finanţe, a Universităţii din Craiova, promoţia 1976. Totodată, a fost absolvent al Open University Business School – Keynes Anglia, promoţia 1998. După terminarea studiilor, a activat în cadrul Centralei Gazului Metan, Romgaz şi Transgaz şi a ocupat diferite posturi de şef Serviciu Financiar, Șef Serviciu Aprovizionare, Șef Serviciu Comercial şi Șef Birou Comunicare Imagine.

Pe linie sindicală, a fost liderul organizaţiei sindicale din sediul instituţiei centrale a Transgaz şi Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Gaz Metan – Mediaş încă de la începutul înfiinţării organizaţiei. În plan politic, a activat în cadrul PSD Mediaș, fiind ales consilier local și județean.

În anul 2012, Miron Neagu și-a lansat o carte dedicată istoriei sindicatelor din industria gazului metan, intitulată ,,Aşa cum a fost… Istoria sindicatelor libere din industria gazieră”. Lucrarea aduce în atenţia opiniei publice personaje care au construit destinul industriei de gaze. Prefaţa cărţii este semnată chiar de către fostul Preşedinte al României, Ion Iliescu.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.