Acasă Revista Presei

Operatorii de transport internaţional pot efectua curse în alte ţări, cu anumite condiţii

1054
Operatorii de transport internaţional pot efectua curse în alte ţări

Operatorii de transport internaţional pot efectua curse în alte ţări unde doresc să ajungă cetăţeni români, cu respectarea anumitor condiţii, a declarat ministrul transporturilor.

Lucian Bode a anunțat că sunt solicitări pentru şapte curse cu muncitori sezonieri spre Spania, Italia, Franţa şi Germania, scrie HotNews.

” … am menţinut măsura suspendării transportului internaţional de persoane cu câteva excepţii. Excepţiile sunt condiţionate de îndeplinirea cumulativ a trei condiţii„, a spus Bode.

Potrivit ministrului, în primul rând operatorul care realizează acel transport trebuie să se asigure că cetăţenii care doresc să călătorească înspre Spania, Franţa sau Germania au contract de muncă valabil în ţara de destinaţie, respectiv au drept de şedere valabil.

Tot operatorul de transport trebuie să se asigure că cetăţenii care doresc să se întoarcă în România au avut un contract de muncă în ţara de unde solicită să fie transportaţi în România sau au avut domiciliu acolo.

A doua condiţie obligatorie este aceea ca operatorul de transport să anunţe Autoritatea Rutieră Română cu cel puţin 24 de ore înainte de efectuarea cursei cu privire la lista de pasageri, de unde ia călătorii, unde îi duce, destinaţia.

A treia condiţie obligatorie pentru a realiza un astfel de transport este cea legată de obligaţia operatorului de transport rutier şi a persoanelor în ceea ce priveşte măsurile necesare pentru respectarea normelor, recomandărilor autorităţilor pentru evitarea aglomeraţiilor şi pentru protecţia şi siguranţa pasagerilor.

Vreau să vă spun că în această seară am primit informaţia de la Autoritatea Rutieră Română că sunt deja solicitări pentru şapte curse spre Spania, spre Italia, spre Franţa, spre Germania din România cu muncitori sezonieri şi sunt convins că şi din ţările respective vor fi aduşi cetăţeni în România„, a precizat şeful de la Transporturi.

Vreau să vă spun că în această seară am primit informaţia de la Autoritatea Rutieră Română că sunt deja solicitări pentru şapte curse spre Spania, spre Italia, spre Franţa, spre Germania din România cu muncitori sezonieri şi sunt convins că şi din ţările respective vor fi aduşi cetăţeni în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.