Acasă Transilvania Online

Părinții primesc 75% din salariu și în timpul vacanțelor școlare, dacă stau acasă cu copiii

328
stau acasă cu copiii Alocațiile copiilor nu se dublează așa cum vrea PSD

Părinții primesc 75% din salariu și în timpul vacanțelor școlare, dacă stau acasă cu copiii în perioada stării de urgență, scrie RFI.

Părinții care stau acasă cu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgență vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare. Guvernul a emis un act normativ în acest sens, a anunțat, astăzi, Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Guvernul a adoptat o ordonanță care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

„Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei”, precizează Ministerul Muncii.

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

3 milioane de copiii din România sunt în vacanță forțată din 11 martie când s-au închis toate unitățile de învățământ.  Vacanta de Paște 2020 se va desfășura, conform structurii anului școlar 2019-2020, în perioada 4 – 21 aprilie.

România a intrat în starea de urgență pe 16 martie în contextul evoluției îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here