Acasă Nova TV

Spitalul Mediaș NU VA TRATA pacienți pozitivi COVID-19

3614
pacienți Spitalele de stat suspendă internările și operațiile

Spitalul Mediaș NU VA TRATA pacienți pozitivi COVID-19.

În județul Sibiu, singura unitate medicală care va trata pacienți pozitiv COVID-19, va rămâne Spitalul Județean Sibiu. La Spitalul Municipal Mediaș nu vor fi tratați decât pacienți non-covid.

Managerul Spitalului Mediaş, Gheorghe Nicorici, a confirmat că unitatea rămâne suport nonCOVID.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat marți Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor reprezintă un document–cadru care instituie pașii care trebuie urmați de managementul unităților sanitare și măsurile pe care trebuie să le implementeze pentru izolarea și tratamentul cazurilor COVID –pozitive.

De asemenea, documentul conține reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate.

În colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pe baza analizei la nivel local a capacităților de îngrijire a pacienților, a fost elaborată și Lista cu spitalele de suport pentru pacienții COVID – 19 pozitiv care necesită tratament și pentru patologii specifice (ex afecțiuni cardiace, ortopedice, etc)

Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unități sanitare fără importanță de urgență, care pot asigura asistența medicală pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Au fost incluse în rețeaua de spitale de suport, unități municipale/orășenești și spitale din alte județe preponderent cele cu secții de Boli Infecțioase, precum și spitalele din alte rețele, decât ale Ministerului Sănătății ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, unități sanitare private).

4 COMENTARII

  1. Tot dumneavoastra ati fost cei care au pus o stire: Un oras pentru un spital. Am donat niste bani acolo, pentru echipament medical, in ideea in care se vor trata acolo pacientii de COVID-19, iar acum, tot dumneavoastra puneti stire ca la spitalul din Medias vor fi tratatati doar pacientii non-covid. Imi puteti spune atunci ce se intampla cu banii pe care i-am donat?

    • Este o campanie inițiată în sprijinul Spitalului Municipal Mediaș pe care noi am promovat-o. Găsiți aici toate informațiile despre ea: https://unoraspentruunspital.ro/. Cu siguranță cu banii dumneavoastră și ai tuturor celor care au donat se vor achiziționa lucruri necesare pentru spital. Spitalul Mediaș nu tratează în prezent cazuri de COVID-19 pozitiv. Cu certitudine nu poate spune nimeni ce se va întâmpla în perioada imediat următoare.

      • Am discutat deja cu domnul Adrian, reprezentantul asociatiei si dumnealui mi-a explicat care este situatia. Totul se va continua, chiar daca momentan la Medias nu se vor ingriji pacientii infectati cu noul virus. Oricum, va multumesc frumos pentru raspuns! O zi frumoasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.