Acasă Revista Presei

Coronavirus România | Se interzic activitățile culturale, religioase și de divertisment cu peste 100 de persoane

1802
Se interzic activitățile culturale, religioase și de divertisment

Activităţile culturale, religioase şi de divertisment cu peste 100 de persoane au fost interzise, a anunţat astăzi secretarul de stat Raed Arafat.

Miercuri dimineață, în cadrul ședinței de la sediul Ministerului de Interne au fost stabilite noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Conform unei hotărâri adoptate astăzi, în România se interzic, până pe 31 martie, activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persoane. De asemenea, muzeele vor fi închise până la finalul lunii.

Alte decizii luate pentru a preveni răspândirea Covid-19 sunt:

# Decalarea, inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați, programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun de mâine, în București și municipiile de judet. O parte să înceapă la ora 8, alții la 9, alții la 10. Plecare sa fie la fel decalată, să se plece la 3 ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerării transportului public.

# Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.

# Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane. La biserici, 100 maxim în interior, în rest dacă pot sta oamenii afară, în curte, să asculte slujba, e ok.

# Suspendarea curusurile în învățământul superior până la 31 martie. S-a ridicat problema căminelor. O parte din studenți, care nu lucrează, să plece acasă. S-a lăsat la mâna univeristăților măsurile.

Citeşte mai mult pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.