Acasă Transilvania Online

Călători blocaţi în avion din cauza unui pasager suspect de Coronavirus | Alertă pe aeroportul Cluj

871
Călători blocaţi în avion din cauza unui pasager suspect de Coronavirus

Un pasager este suspect de Coronavirus într-un avion al companiei aeriene poloneze LOT, care a aterizat pe aeroportul din Cluj.

Conform Ziua De Cluj pasagerul a fost izolat de restul călătorilor din cauza suspiciunii de infecţie cu coronavirus.

Tudorel Lupoaie, director operațional al Aeroportului Internaţional Cluj, a declarat se aşteaptă sosirea unor echipaje ale SMURD, Poliţiei şi Direcţiei de Sănătate Publică. Vor fi făcute verificări pentru a se stabili dacă suspiciunile de infectare se confirmă. Pasagerii sunt izolaţi în acest moment în avion.

Potrivit unor informaţii neoficiale pasagerul asupra căruia există aceste suspiciuni este o femeie venită din Vietnam.

Sursa: Ziua De Cluj

ACTUALIZARE ORA 15:

Pasagerii sunt consultați de echipe ale SMURD și DSP Cluj.

Am primit o informare că o pasageră aflată la bordul aeronavei ar fi o persoană care ar fi călătorit într-o zonă care ar putea fi contaminată. 

Se pune în aplicare procedura de debarcare normală a pasagerilor.

Persoana a fost în Asia de Sud-Est şi am primit o informaţie că ar fi intrat în contact cu ceva persoane din China”, a declarat, pentru Ziua de Cluj, Tudorel Lupoaie, director operațional al Aeroportului Internaţional Cluj.

Persoana care ar putea fi contaminată este una dintre stewardese. Aceasta ar fi venit recent din Vietnam.

ACTUALIZARE ORA 16.30

Femeia suspectată care ar putea fi contaminată cu coronavirus, sosită pe aeroportul Cluj de la Varșovia, este stewardesă româncă din Sighetul Marmației, care lucrează pentru o companie aeriană din Vietnam. În cursa Varșovia – Cluj ea avea calitate de pasager. 

Femeia este chiar cea care a anunțat autoritățile că ar fi putut intra în contat cu virusul chinez, deoarece din 15 decembrie și până în prezent ea s-a aflat în Ho Chi Minh City, oraș în care au fost raportate 4 cazuri de contaminare. 

Echipele DSP care au intervenit pe aeroport au decis transportarea femeii la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde va rămâne sub supraveghere câteva zile, într-o cameră specială. În prezent, femeia nu prezintă niciun simptom. Probe de sânge au fost trimise deja către Institutul ‘Matei Balș’ din București pentru analize. Celorlalți pasageri din avion li s-au luat datele de contact și vor fi monitorizați separat„, a declarat pentru Ziua de Cluj, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

ACTUALIZARE ORA 17.30

Direcția de Sănătate Publică din Cluj a anunțat că pasagera zborului LOT de la Varșovia la Cluj a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase.

ACTUALIZARE ORA 22

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, la Digi24, că analizele au demonstrat că femeia nu are coronavirus.

Articolul precedentColiziune autoturism microbuz pe DJ 106 | Foto
Articolul următorLucrări de apă-canal în 2 cartiere | ATM accesează bani europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.