Acasă Transilvania Online

Din UK românca DJ Nico investește pentru reîmpăduriri în Transilvania

244
Nico investește pentru reîmpăduriri în Transilvania

Nico, o româncă plecată din ţară de peste 20 de ani, a decis să investească o parte din banii câştigaţi în UK pentru reîmpăduriri în Transilvania.

Nico de Transilvania (numele ei de scenă) este DJ în Londra şi din banii ei a plantat 15.000 de copaci împreună cu zeci de voluntari. Artista e hotărâtă să refacă zonele distruse din Făgăraş. Până în primăvară va planta încă 35.000 de puieţi, scrie Digi24.

După cum vedeţi, sunt într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Transilvania. Din păcate, nu toată Transilvania arată aşa … Au fost foarte multe defrișări aici. De aceea am ales să plantăm aici în această toamnă, spune Nico pe un material video postat pe platforma Vimeo.

În doar câteva zile, aproape 15.000 de puieţi de brad, molid şi pin au fost plantanţi acolo unde hoţii de lemne au lăsat în urmă dezastru.

Suntem încă norocoşi să mai avem aici în Munţii Făgăraş zone întinse de pădure naturală. Dar pe zeci de mii de hectare avem şi defrişări ilegale, iar pădurea a fost tăiată brutal acum 10-15 ani„, spune Mihai Zota – director tehnic la Fundaţia Conservation Carpathia.

Nico de Transilvania, pe numele ei Nicoleta Cărpineanu, s-a stabilit acum douăzeci de ani în Anglia unde s-a apucat de muzică. Acum contribuie la reîmpăduriri în Transilvania.

Mi-am petrecut copilăria în nordul Transilvaniei. Bunica mea trăia cu puţin şi în comuniune cu natura, într-o comunitate mică. Avea o casă chiar lângă pădure. (…) Mi-am dat seama că cel mai bun mod în care pot să ajut la protejarea acestor păduri este să îmi folosesc abilităţile şi să atrag atenţia asupra ceea ce mă pasionează atât de tare: pădurea! Dacă moare pădurea vor muri şi aceşti oameni împreună cu ea. Şi au atât de multe să ne înveţe!”, spune Nicoleta.

VEZI materialul realizat de Digi24:

Nico investește pentru reîmpăduriri în Transilvania
Sursa Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here